Enimmäishinnasto

Palvelujen hinnat

Odotusajalta saa periä 57 euroa tunnilta. Odotustaksa voidaan periä, jos auto odottaa asiakasta tai se liikkuu poikkeuksellisen hitaasti esimerkiksi liikenneruuhkan vuoksi. Esimerkiksi 5 kilometrin matka arkipäivänä päiväsaikaan 1 – 4 matkustajan ollessa kyydissä maksaa noin 14,60 euroa, jos auto ei joudu odottamaan asiakasta tai seisomaan ruuhkan tai muun syyn takia. Esimerkiksi 5 minuutin odotus lisää matkan hintaa noin 4,80 eurolla.
Taksimatkan hintaan sisältyy henkilökuljetuksissa 10 prosentin arvonlisävero valtiolle. Tavarakuljetusten taksaa ei ole säädelty. Niiden arvonlisävero on 24 prosenttia. Suomalainen taksataso vastaa eurooppalaista keskiarvoa, myös kansalaisten ostovoimalla mitattuna.

OTAXI hinnasto Pohjanmaan taksin autoissa

Invataksia

Invataksia edellyttävästä kuljetuksesta voidaan periä 17,00 euron lisämaksu, joka sisältää myös vammaisasiakkaan tavanomaisen saattamisen ja avustamisen.

Paarilisä

Paarilisä edellyttävästä kuljetuksesta voidaan periä 35 euron lisämaksu (+0,50€/km), joka sisältää myös vammaisasiakkaan tavanomaisen saattamisen ja avustamisen.

Erikoistavaralisä

Isokokoisista esineistä, kuten suksista, lastenvaunuista ja polkupyöristä voidaan periä 3,00 euron lisämaksu.